تبریک عید فرا رسیدن عید قربان و توصیه های مربوطه
تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو (CCHF ) یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که بوسیله کنه منتقل می شود و در آسیا ، اروپا و افریقا وجود دارد . مرگ و میر بالا دارد و همه گیریهای داخل بیمارستان آن نیز شایع هستند.با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است ولی موارد تک گیر و همه گیری های ناگهانی این بیماری در انسانها نیز اتفاق می افتد ، عفونت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست نیز ایجاد می شود .بیماری در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد (بدنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان ) لذا :
- با توجه به فرارسیدن عید سعید قربان دام را از جایگاه های عرضه دام بهداشتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید.
- برای حفظ سلامت خود و دیگران، ذبح دام را در کشتارگاههای تحت نظارت سازمان دامپزشکی انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید.
- از خریداری گوشت از محل های کشتار غیرمجاز دام اجتناب کنید.
- افرادی که دام را ذبح می کنند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح حتما ضدعفونی کنند، همچنین خونابهها نیز نباید در محیط رها شود و باید به طریق بهداشتی دفع شود.
- گوشت دام ذبح شده باید قبل از قطعه قطعه کردن و مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری شود.
- از مصرف جگر تازه و گوشت تازه به صورت خام یا نیم پز خودداری کنید و بعد از نگهداری 48 ساعت در یخچال مصرف نمایید.
- افرادی که گوشت را خرد می کنند بخصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده نمایند.
- در صورت ابتلا به تب، سردرد، درد عضلات و خونریزی پس از تماس با دام یا گوشت تازه، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.